Superbugs on the Factory
Farm
New Report Offers Primer
on the Dangers of Antibiotic Resistance and Its Origin in Our Food Supply
By Anna Ghosh
ซุปเปอร์เชื้อโรคในฟาร์มโรงงาน
รายงานชิ้นใหม่เสนอข่าวเด่น เรื่อง
ภัยจากการดื้อยาปฏิชีวนะ และ แหล่งกำเนิดของมันในแหล่งอาหารของเรา
โดย แอนนา โกศ
(ดรุณี ตันติวิรมานนท์ แปล)
WASHINGTON - September 26 - There is more to our meat than
meets the eye: overuse of antibiotics in factory farm animals is leading to the
spread of antibiotic-resistant (AR) bacteria, a trend that deteriorates the
effectiveness of antibiotic drugs needed to save human lives. A new report
released by the national consumer advocacy group Food & Water Watch,
Antibiotic Resistance 101: How Antibiotic Misuse on Factory Farms Can Make You
Sick, provides an overview of the growing threat to public health and examines
the pervasiveness of AR bacteria in the U.S. meat supply.
วอชิงตัน- มีอะไรในเนื้อที่เรากินมากกว่าที่เราเห็น: การใช้ยาปฏิชีวนะมากเกินในสัตว์ฟาร์มโรงงาน
กำลังนำไปสู่การแพร่กระจายแบคทีเรีย AR
(antibiotic-resistant, ดื้อยาปฏิชีวนะ), อันเป็นแนวโน้มที่ทำลายประสิทธิภาพของยาปฏิชีวนะที่จำเป็นต้องใช้เพื่อรักษาชีวิตมนุษย์.
รายงานชิ้นใหม่ที่เผยแพร่โดยกลุ่มสนับสนุนผู้บริโภค
กลุ่มเฝ้าระวังอาหารและน้ำ, “การดื้อยาปฏิชีวนะ 101: การใช้ยาปฏิชีวนะผิดๆ
ในฟาร์มโรงงานทำให้คุณป่วยได้”, ได้นำเสนอภาพรวมของการขยายตัวของภัยคุกคามต่อสาธารณสุข
และตรวจสอบการแพร่กระจายของแบคทีเรีย AR ในแหล่งเนื้อสัตว์ในสหรัฐฯ.
“The evidence of the
correlation between low-dose antibiotics used in healthy livestock and the rise
in human bacterial infections that don’t respond to antibiotic treatments is
clear and mounting,” said Food & Water Watch Executive Director Wenonah
Hauter. “It is outrageous that the FDA and our members of Congress are failing
to protect Americans from this looming public health crisis.”
“หลักฐานแสดงความเชื่อมโยงระหว่างการใช้ยาปฏิชีวนะระดับต่ำในปศุสัตว์ที่แข็งแรง
และการเพิ่มขึ้นของการติดเชื้อแบคทีเรียในมนุษย์
ที่ไม่ตอบสนองต่อการรักษาด้วยยาปฏิชีวนะ เห็นได้ชัดและเพิ่มมากขึ้น”, วีโนนาห์
เฮาเตอร์ ผู้อำนวยการบริหาร ของกลุ่มเฝ้าระวังอาหารและน้ำ กล่าว. “มันรับไม่ได้ที่ อย. และ สส ของเราล้มเหลวในการปกป้องชาวอเมริกันจากวิกฤตสาธารณสุขที่ตั้งเค้าขึ้นนี้”.
The report defines the problem of antibiotic resistance and
how industrial agriculture has accelerated it by routinely giving low doses of
antibiotics to healthy animals over long periods of time to promote growth and
prevent disease caused by the cramped, unsanitary conditions of factory farms.
This practice, known as subtherapeutic use, creates AR bacteria that then enter
the food supply.
รายงานนิยามปัญหาของการดื้อยา และ ด้วยวิธีการที่ อุตสาหกรรมเกษตร
ได้กระพือปัญหานี้ ด้วยการป้อนยาปฏิชีวนะเล็กน้อยเป็นกิจวัตรแก่สัตว์ที่แข็งแรงเป็นระยะเวลายาวนาน
เพื่อส่งเสริมให้มันเติบโตและป้องกันโรคที่เกิดจากสภาพแออัด,
ขาดสุขอนามัยของฟาร์มโรงงาน. วิธีการนี้,
ที่รู้จักกันว่า เป็นการใช้ แบบต่ำกว่าการบำบัด, ได้สร้างแบคที่เรีย AR ที่ได้เข้าสู่แหล่งอาหาร.
The report explains how AR bacteria spread from livestock to
consumers, farmers and the environment, as well as how the FDA currently
regulates antibiotics. It concludes with recommendations for tackling
antibiotic resistance.
รายงานอธิบายถึงการแพร่ระบาดของแบคที่เรีย AR จากปศุสัตว์ สู่ ผู้บริโภค, ชาวนา และสิ่งแวดล้อม,
ตลอดจน วิธีการที่ อย. ทำการควบคุมยาปฏิชีวนะในปัจจุบัน.
มันได้สรุปพร้อมทั้งให้คำแนะนำสำหรับแก้ไขปัญหาการดื้อยา.
The U.S. Centers for Disease Control and Prevention
estimates that foodborne illnesses result in 128,000 hospitalizations and 3,000
deaths each year. In August, six people died at the National Institutes of
Health’s Clinical Center in the Washington, D.C., area due to infections caused
by AR bacteria.
ศูนย์ควบคุมโรคและป้องกัน ของสหรัฐฯ ได้ประเมินว่า
โรคอันเนื่องมาจากอาหาร มีผลให้มีผู้ป่วยต้องรักษาในโรงพยาบาลถึง 128,000 ราย และคนตายถึง
3,000 รายต่อปี. ในเดือนสิงหาคม, มีคนตายหกคน
ที่ศูนย์คลินิคของสถาบันสุขภาพแห่งชาติ ในบริเวณ วอชิงตัน, ดี,ซี.,
เพราะการติดเชื้อ ที่มาจาก แบคทีเรีย AR.
“The FDA’s voluntary guidelines will do little to slow this
frightening epidemic of death and disease,” said Hauter. “The problem is dire,
and the agency’s failure to ban the use of subtherapeutic antibiotics in
livestock is irresponsible and reckless.”
“แนวทางอาสาสมัครของ อย จะทำอะไรได้น้อยมาก
ในการชะลอโรคระบาดแห่งความตายและเจ็บป่วยที่น่ากลัวนี้ “ เฮาเตอร์ กล่าว. “ปัญหาเลวร้ายมาก,
และหน่วยงานล้มเหลวที่จะห้ามการใช้ยาปฏิชีวนะในระดับ ต่ำกว่าการบำบัด ในปศุสัตว์
เป็นเรื่องของความไม่รับผิดชอบและสะเพร่ายิ่ง”.
Antibiotic Resistance 101: How Antibiotic Misuse on Factory
Farms Can Make You Sick is available here:
http://www.foodandwaterwatch.org/reports/antibiotic-resistance-101-how-antibiotic-misuse-on-factory-farms-can-make-you-sick/
อ่าน “การดื้อยาปฏิชีวนะ 101: การใช้ยาปฏิชีวนะผิดๆ
ในฟาร์มโรงงานทำให้คุณป่วยได้” ได้ที่ http://www.foodandwaterwatch.org/reports/antibiotic-resistance-101-how-antibiotic-misuse-on-factory-farms-can-make-you-sick/
###
Food & Water
Watch is a nonprofit consumer organization that works to ensure clean water and
safe food. We challenge the corporate control and abuse of our food and water
resources by empowering people to take action and by transforming the public
consciousness about what we eat and drink.
FOR IMMEDIATE RELEASE,
September 26, 2012, 3:10 PM
CONTACT: Food & Water Watch, Anna Ghosh, 415-293-9905,
aghosh(at)fwwatch(dot)org
Richard Schwartz • an hour ago −
As president of Jewish Vegetarians of North America, I want
to point out that this is one of MANY reasons to shift to a plant-based (vegan
) diet.
0 /
ไม่มีความคิดเห็น:
แสดงความคิดเห็น