Organic Farming:
Resilience in the Time of Drought
As climate change brings
extreme weather, organic farmers say their methods are the answer
- Common Dreams staff
เกษตรอินทรีย์:
ความยืดหยุ่นในยามแล้ง
เมื่อภูมิอากาศเปลี่ยนนำมาซึ่งอากาศสุดโต่ง,
เกษตรกรอินทรีย์บอกว่า วิธีการของพวกเขา คือ คำคอบ
-คณะคอมมอนดรีมส์
While the historic drought that has plagued the Midwest for
months wreaks havoc upon many conventional farmers' soil, organic farmers are
saying it is not conventional farming or genetically modified crops that will
save agriculture from the effects of climate change. Rather, organic farming is
the best way forward to be resilient in the age of climate change.
ในขณะที่ภาวะแล้งเป็นประวัติการณ์ได้เกาะกินภาคตะวันตกกลางหลายเดือนได้สร้างหายนะแก่ดินของเกษตรกรกระแสหลัก,
เกษตรกรอินทรีย์กำลังบอกว่า
มันไม่ใช่เกษตรกระแสหลักหรือพืชจีเอ็มที่จะรักษาภาคเกษตรจากผลกระทบของอากาศเปลี่ยนแปลง. แต่ เกษตรอินทรีย์จะเป็นทางออกที่ดีที่สุด
ที่จะมีความยืดหยุ่นในยุคภูมิอากาศเปลี่ยน.
As Mother Jones writer Tom Philpott has written, the drought
has laid bare the failure of industrial, or conventional farming. "The
message from the Midwest is clear: Chemical-intensive, industrial-scale farming
is vulnerable to spells of hot, dry weather—some of the very conditions we can
expect to become common as the climate warms," writes Philpott.
ดังที่
ทอม ฟิวพ็อตต์ นักเขียนของ Mother
Jones เขียนไว้,
ภาวะแล้งได้เปลื้องให้เห็นความล้มเหลวของเกษตรอุตสาหกรรมหรือกระแสหลัก. “คำเตือนจากภาคตะวันตกกลางชัดเจน: เกษตรกรรมที่ใช้สารเคมีเข้มข้น, ในระดับอุตสาหกรรมมีความเปราะบางต่อช่วงที่อากาศร้อน,
แห้ง—บางภาวะเหล่านี้ เราคาดได้ว่ามัน จะกลายเป็นภาวะปกติเมื่อภูมิอากาศอุ่นขึ้น”.
University of Illinois small farm advisor James Theuri tells
Al Jazeera that organic farming can beat those vulnerabilities. "If indeed
we are going to see a climate change and we are going to see less of
rain," says Theuri, "organically managed soils will definitely have
advantages over conventionally managed soils." Of conventional farming, he
says, "We are destroying life below ground."
ที่ปรึกษาด้านฟาร์มขนาดเล็กของมหาวิทยาลัยอิลินอยส์ เจมส์ เธอริ กล่าวว่า เกษตรอินทรีย์
สามารถเอาชนะความเปราะบางเหล่านั้นได้.
“หากเรากำลังจะเข้าสู่ภาวะภูมิอากาศแปรปรวนและฝนลดลงจริงๆ, การจัดการดินด้วยวิถีอินทรีย์
จะได้เปรียบกว่าดินที่จัดการด้วยวิถีกระแสหลักอย่างแน่นอน”. เกี่ยวกับเกษตรกระแสหลัก, เขากล่าวว่า,
“เรากำลังทำลายชีวิตใต้ดิน”.
Unlike industrial farming, organic farmers' soil
conservation techniques are better prepared to weather droughts.
ต่างจากเกษตรอุตสาหกรรม,
เทคนิคอนุรักษ์ดินของเกษตรกรอินทรีย์ มีความพร้อมที่จะรับมือกับภาวะแล้งมากกว่า.
Jonathan Foley, director of the Institute on the Environment
at the University of the Minnesota, has noted that "decades of industrial
farming have depleted the natural organic matter (and 'tilth') of many
Midwestern soils, reducing their ability to absorb and store moisture.
Fortunately, no-till agriculture and organic farming practices can restore the
health of the soil, and greatly improve the resilience of crops to extreme
weather."
โจนาธาน
โฟเลย์, ผู้อำนวยการของสถาบันสิ่งแวดล้อม ณ มหาวิทยาลัยมินเนโซตา, ได้กล่าวว่า
“เกษตรอุตสาหกรรมในหลายทศวรรษที่ผ่านมา
ได้ทำให้สารอินทรีย์ธรรมชาติของดินในแถบตะวันตกกลางมากมาย ต้องสูญหายไป,
เป็นการลดความสามารถของดินในการดูดซับและกักเก็บความชื้น. โชคดี, เกษตรไร้ไถ และ วิถีเกษตรอินทรีย์
สามารถกู้คืนสุขภาพของดิน,
และปรับปรุงความยืดหยุ่นของพืชในภาวะอากาศสุดโต่งได้อย่างมากทีเดียว”.
Organic farmer Molly Breslin tells Al Jazeera, "A lot
of people say organic food can't feed the world, and my response is, if we put
as much money into research for organic agriculture research as we do for
conventional agriculture, then I think that that would probably be a different
story."
เกษตรกรอินทรีย์
มอลลี่ เบรสลิน กล่าวว่า, “หลายคนบอกว่า อาหารอินทรีย์ไม่สามารถเลี้ยงโลกได้, และฉันจะโต้ว่า,
หากเราใส่เม็ดเงินลงไปในงานวิจัย
เพื่อศึกษาวิจัยเกษตรอินทรีย์ดังที่เราทำกับเกษตรกระแสหลัก, ฉันคิดว่า นั่นจะเป็นเรื่องที่แตกต่างออกไป”.
* * *
Al Jazeera's John Hendren reports from Ottawa, Illinois:
"Organic farmers beat US droughts "
Published on Monday, October 1, 2012 by Common Dreams
cleanearth • 9 hours ago
Thanks, C.D. - finally. Growing
our own food locally and organically is critical to our survival, second only
to securing our drinking waters from pesticide and industrial chemicals
poisoning..
Begin now to read (Rodale's
"Organic Gardening Encyclopedia" is a good place to start), plan,
order seeds, prepare seed bed (raised beds are best), plant as early as you can
next spring, weed, water, harvest, put food by for next winter in case of food
shortages and so that you get used to independence from agribusiness' toxic
"foods."
15 /
Catherine Carre • 8 hours ago • parent
The Land Institute has been
promoting sustainable agriculture for literally decades. Is someone finally
going to listen to Berry?
5 /
Chris Dudley • an hour ago • parent
third year at this gardening
thing (this season had to move, etc.., so none) starts in the Spring. Learning
pickling. Hoping to get into other types of preservation. Am also back to my
college-day's love of brewing my own beer! It may be how I trade into good
foods from real farmers when the heat sets in.
0 /
artemix • 9 hours ago
Some of us have been trying to
tell this to our society for years. My ecofeminist friend would demonstrate to
classes the 12 foot long Hopi corn tap root and the two foot long hybrid corn
tap root. It is perfectly clear which corn will survive drought but Hopi corn
doesn't put fat, yellow, perfect rows, less nutritious corn on the shelves for
the US consumer's ill-informed preferences. Snap out of it America wake from
the American dream to the nightmare it has caused and get real, get down as we
used to say a little closer to the ground.
13 /
Greg Allen • 6 hours ago
1/3 of the US population is unemployed. If most of these
people began growing organic food in their suburban back yards and neighborhood
parks and so forth, they could easily feed the entire country and export the
surplus. Farming worked like this for thousands of years and still does for
many of us. It really doesn't matter that it takes 20 times as many people to
grow food this way: it takes way less land and machinery and water and
chemicals and they're all unemployed any way and can earn a decent living doing
something meaningful. If your part of the 35% who have no economic place in
this sick system, just find a little piece of land and start growing food for
your immediate family and friends. Its often enough to make a basic living
doing something truly useful.
8 /
PlantinMoretus • 6 hours ago • parent
YES. Good old physical work was
how people used to grow food. Human bodies used to be the major energy source.
Oh, and horses and oxen. Not that I want everyone to destroy their bodies
growing food, making things and transporting things, but as it is, with so many
of sitting in cubicles all day and running to fat (if we're lucky enough to
have a job), or sitting at home feeling useless due to unemployment, a shift is
in order. Maybe I've watched "Victorian Farm" too many times, but I
couldn't help noticing how that life required multiple skills and knowledges
for most people, and there was always something of value to be done.
6 /
theoldgoat • 7 hours ago
In a related vein:
American Society of Agronomy - Journal of Environmental
Quality - article on... Impact of Genetically Modified Crops on Soil- and
Plant-Associated Microbial Communities
https://www.agronomy.org/publi...
Opening this month - Deborah Koons Garcia - Symphony of the
Soil
http://www.symphonyofthesoil.c...
2 /
Sally Mccoy • 3 hours ago −
That's why our small dead end street in Rochester, NY has
front lawn vegetable gardens. We had bumper crops despite the drought. 80% of
meals for some came from the gardens.
1 /
ไม่มีความคิดเห็น:
แสดงความคิดเห็น